Bugün

Hakkımızda

Kuyumculuk Sektöründe Mücevherat Mühendisleri Çalışacak
\r\n 
\r\n 
\r\nİstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesi bünyesinde 2011 yılında açılan Mücevherat Mühendisliği Bölümü değerli metallerin üretimini ve işlemesini bilen, değerli taşları tanımlayabilen, dış ticaret hukuk, işletme yönetimi ve pazarlama donanımına sahip, mücevherat tasarımından itibaren mücevherat üretimini ve üretimde kullanılan ekipmanları tanıyan mühendisler yetiştirerek sektöre büyük katkı sağlıyor. Bu kadar kapsamlı eğitim veren Mücevherat Mühendisliği Bölümü mesleki literatürü izleyebilen ve kalite bilincine sahip Mücevherat Mühendisleri yetiştiren dünyada bir ilk bölüm olma özelliği taşıyor. Mücevherat üretiminin mühendislik bilimince sistematize edildiği dünyadaki ilk bölüm olan Mücevherat Mühendisliği Bölümü güçlü eğitim ve öğretim kadrosuyla Küçükyalı Kampüsü’nde eğitim vermeye devam etmektedir.
\r\n     
\r\nSektör ve öğrenciler için kurulan Kuyumcukent Araştırma ve Uygulama Laboratuvarına sahip, eğitim dili İngilizce olan 1 yıl hazırlık ve dört yıllık lisans öğrenimi olan bölümde üretimden, tasarıma, dünyadaki trendlerden, madene, işletme yönetiminden, pazarlamaya kadar bütün konulara hakim, donanımlı ve İngilizce bilen Mücevherat Mühendisleri sektöre yenilikler getirerek çok büyük katkılar sağlayacak Mücevherat Mühendisleri yetişecektir.
\r\n     
\r\nMücevherat konusu, malzeme, metalürji, maden-jeoloji, makine ve tasarım bilimlerini kapsayan bir disiplinler arası alandır. Mücevherat Mühendisliği, mücevherat alanında bilimsel ve çağdaş teknolojilere dayalı üretimi hedef alan bir imalat mühendisliği programıdır. Öğrenciler, öğrenimleri süresinde sadece üretim yöntemlerini değil, aldıkları temel bilgiler ışığında, uluslararası normlara göre doğal ve sentetik mücevherat malzemelerinin tanımlanması, sınıflandırılmasını öğrenecek, kuyumculuk alaşımlarını geliştirme ve sentetik malzemelerin üretimi alanında araştırma, geliştirme ve inovasyon yeteneklerini kazanacaktır.
\r\n     
\r\nÜlkemizde ve dünyada değişen kültürel yapılar altın takı ve mücevherat talebini de değiştirmektedir. Bu kapsamda sektörün ürünleri, geçmiş dönemdeki gibi sadece yatırım aracı olma yanında gündelik aksesuar kullanımına aktarmaktadır. Kıymetli taşların bu kadar önemli olduğu bir dönemde dünyada benzeri olmayan ilk ve tek Mücevherat Mühendisliği Bölümünden mezun olanlar ülkemizin endüstriyel ve ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacak, sektörde büyük başarılara ve yeniliklere imza atacaklar…
\r\n 

\r\n

KURUMSAL

Yeni web sitemizi nasıl buldunuz?


HAVA DURUMU